Author: Samuel

Created: 09 Oktober 2013, 13:18

Modified: 09 Oktober 2013, 13:18


Warning: include(/home/u/u0045534/www/yousweden/wp-content/themes/default/core/element/../../../default/elements/global/ingress.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/u/u0045534/www/yousweden/wp-content/themes/default/core/element/element.php on line 16

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/home/u/u0045534/www/yousweden/wp-content/themes/default/core/element/../../../default/elements/global/ingress.php' for inclusion (include_path='./:/usr/local/lib/php') in /home/u/u0045534/www/yousweden/wp-content/themes/default/core/element/element.php on line 16

Elisabeth-0398-1

Tillsammans med en av medlemmarna i Jobba i Västerås, Riksbyggens ekonomicenter, mötte vi nytillträdde ministern Elisabeth Svantesson för samtal om ungdomsarbetslösheten och våra satsningar på YOU, Yrkesorientering för unga och Arbetsmarknadskunskap.

- För oss är det självklart av största vikt att vi kan stämma av med beslutsfattare att vi är på rätt väg och att våra initiativ skapar de effekter och möjligheter som vi är ute efter, säger Samuel Strömgren, projektledare hos Jobba i Västerås.

Jobba i Västerås satsningar på YOU, Yrkesorientering för unga och Arbetsmarknadskunskap syftar till att hjälpa framtidens arbetskraft ett steg närmare arbetsmarknaden. I YOU är målgruppen arbetslösa ungdomar och i Arbetsmarknadskunskap elever i grundskolan och gymnasiet. Riksbyggens ekonomicenter, med Gunilla Lidgren i ledningen, ett bra exempel på företag som engagerar sig med mentorskap, yrkesorientering och skapar utrymme för unga som står utanför arbetsmarknaden.

- Nya vägar för fler jobb till unga är en prioriterad fråga för mig och regeringen. Jobba i Västerås satsning YOU är ett intressant exempel på hur olika aktörer kan samverka för att gemensamt sätta fler jobb till unga i fokus, säger arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson.

Foto: Kari Kohvakka/Riksbyggen

Breadcrumb

Main menu