OM YOU

Ett nytt sätt att tackla ungdomsarbetslösheten

YOU, Yrkesorientering för unga, är en satsning som vänder upp och ner på traditionella arbetsmarknadsåtgärder. YOU inspirerar och informerar arbetslösa ungdomar om att de behövs på arbetsmarknaden. YOU vill att de börjar se sitt kommande yrkesliv som positivt och spännande, fullt av möjligheter och utmaningar. YOU visar på att det finns massor av lediga jobb men även vad som krävs av ungdomen för att bli anställningsbar. Under samtliga gruppträffar utgår YOU från arbetsmarknadens behov och ungdomarna matchar på så sätt in sina intressen och förmågor till områden där det råder kompetensbrist.

YOU samarbetar i dagsläget med ett 50-tal arbetsgivare och under projektåren 2013-2015 har ca 85% av deltagarna i YOU påbörjat studier eller arbete.

Huvudman YOU

Jobba i Västerås är huvudman för YOU. Jobba i Västerås har strategisk kompetensförsörjning som syfte och arbetsmarknaden som arena. Förutom YOU är vi nationell partner i arbetsmarknadsfrågor, driver Västerås bästa medflyttarakademi, skolsatsningen Arbetsmarknadskunskap - ett nytt ämne i skolan.

Läs mer om JIV:s integritetspolicy här >>>

YOU-folder

Här kan du ladda ner vår folder som PDF YOU-folder

INFO

Maria Wretling
Samordnare Västerås
070-636 39 39
maria@jiv.se

Martina Lindqvist
Samordnare Västerås
070-244 89 04
martina.lindqvist@jiv.se

tittut